TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ


EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 2016/679 artiklan 13
mukaisesti


Jäljempänä yksilöity Rekisterinpitäjä haluaa tällä ilmoituksella henkilötietojen käsittelystä (“Ilmoitus”) tiedottaa sinulle henkilötietojesi käsittelyn tarkoituksista ja käsittelytavoista ja niistä oikeuksista, joita sinulla on luonnollisten henkilöiden suojelusta henkilötietojen käsittelyssä sekä näiden tietojen vapaasta liikkuvuudesta annetun asetuksen (EU) 2016/679 (”GDPR”) perusteella.


Tämä tietosuojakäytäntö koskee yksinomaan verkkosivuston https://www.alpina-garden.com/fi ("Sivusto") kautta liittyvää henkilötietojen käsittelyä. Jokaista kolmannen osapuolen verkkosivustoa, jolle rekisteröity pääsee linkin kautta, koskee kyseisen verkkosivuston ylläpitäjän oma tietosuojaseloste. Suosittelemme, että rekisteröidyt tarkastavat nämä asiakirjat ennen kuin ryhtyvät selaamaan kolmansien osapuolien verkkosivustoja.

 

Sosiaalinen media


Sivusto käyttää sosiaalisen median widgetejä (esim. Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest ja LinkedIn). Tietosuojalainsäädännön mukaisesti sinulle ilmoitetaan täten, että widgetit välittävät Sivuston selaamiseen liittyviä tietoja vain vastaavaan sosiaalisen median palveluun, kun aktivoit ne napsauttamalla vastaavaa painiketta: vastaava palveluntarjoaja saa tiedon siitä, että kävit verkkosivustollamme, yhdessä IP-osoitteesi kanssa. Jos olet kirjautuneena samanaikaisesti omalle sosiaalisen median tilillesi (esim. Facebookiin), vastaava palveluntarjoaja voi yhdistää käyntisi sivustollamme omaan käyttäjätiliisi  näyttääkseen sinulle  yksilöityä mainossisältöä. Yritys ja kyseinen sosiaalisen median palvelu toimivat kussakin tapauksessa yhteisinä rekisterinpitäjinä näissä tietojen keräys- ja viestintätoiminnoissa, joihin kuuluu sinun henkilötietojesi välittäminen asianmukaisille sosiaalisen median palveluille, sekä myöhempäänsocial media markkinointikampanjaan (kohdistusehtojen, mainospaikkojen ja kampanjan raportoinnin valinta). Termi "yhteiset rekisterinpitäjät" tulkitaan GDPR:n artiklan 26 mukaisesti. Stigan toteuttaman käsittelyn tarkoituksena on optimoida tuotteidensa ja palvelujensa myynninedistämistä sosiaalisen median kautta. Stigan käsittelyn oikeusperusta on suostumuksesi, jonka voit perua milloin tahansa Evästekäytännössä, josta saat myös lisätietoa aiheesta.

 

  1. Rekisterinpitäjät

 

Rekisterinpitäjiä ja joissakin tapauksissa yhteisiä tai itsenäisiä rekisterinpitäjiä, kukin tiettyjen käsittelytoimintojen puitteissa, ovat seuraavat tahot: 

  • Stiga Oy, jonka rekisteröity osoite on Kiitoradantie 14 B, 01530 Vantaa, sähköposti: stiga.fi@stiga.com ("Stiga Suomi”);

  • Stiga S.p.A., jonka rekisteröity osoite on 31033 Castelfranco Veneto (TV), Italia, Via del Lavoro 6 (“Stiga Italia”), sähköposti info@stiga.com;

Kutsutaan jäljempänä "Yrityksiksi". 


Yritykset ovat nimenneet tietosuojavastaavan, johon voi ottaa yhteyttä artiklan 7 mukaisten oikeuksien hyödyntämiseksi sekä lisätietojen pyytämiseksi: Stiga S.p.A, DPO Office, Via del Lavoro 6, 31033 Castelfranco Veneto, Italy; sähköposti: dpo@stiga.com.

 


  1. Käsittelemme seuraavia henkilötietoja

 

Yritykset voivat käsitellä henkilötietoja Sivuston kautta tiettyihin käyttötarkoituksiin (esim. "My Alpina" -tilin luominen, uutiskirjeen tilaaminen, Stiga-tuotteiden myynti jne.).

Esimerkkejä Sivuston kautta kerättävistä tiedoista: 

  • Henkilökohtaisesti tunnistettavat tiedot: etunimi, sukunimi, osoite;

  • Yhteystiedot: kotiosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero;

  • Tiedot kiinnostuksen kohteista ja mieltymyksistä: ostoksiisi liittyvät tiedot (esim. tuotekoodi, arvo ja ostotyyppi), ostoskorissasi olevat tuotteet; 

  • Maksutapahtuman tiedot: luottokortin numero, veronumero.

 

  1. Selaushistoria


Sivuston ylläpitoon käytetyt tietokonejärjestelmät ja -ohjelmat keräävät tiettyjä henkilötietoja, joiden siirto on luontaista käytettäessä Internet-viestintäprotokollia [esim. Sivustoon yhteydessä olevien käyttäjien tietokoneiden IP-osoitteet ja toimialuenimet, URI (Uniform Resource Identifier), pyydettyjen resurssien osoitteet, pyyntöaika, palvelinpyynnön lähettämiseen käytetty menetelmä, vastauksena saadun tiedoston koko, palvelimen vastauksen tilaa koskeva numeerinen koodi (onnistunut, virhe jne.) ja muut käyttäjän käyttöjärjestelmään ja tietokoneympäristöön liittyvät parametrit). Vaikka näitä tietoja ei kerätä yhdistettäviksi tunnistettaviin rekisteröityihin, niiden luonne voi kuitenkin mahdollistaa rekisteröidyn tunnistamisen käsittelemällä kolmansien osapuolten hallussa olevia tietoja ja liittämällä tiedot niihin. Näitä tietoja käytetään ainoastaan anonyymien tilastotietojen hankkimiseen Sivuston käytöstä ja sen asianmukaisen toiminnan seurantaan. Tiedot poistetaan välittömästi käsittelyn jälkeen. Tietoja voidaan tarvittaessa käyttää vastuun toteamiseen, jos Sivustoon kohdistuu kyberrikollisuutta: tätä skenaariota lukuun ottamatta tietoja säilytetään tällä hetkellä enintään seitsemän päivää.


  1. Evästeet


Joissain tapauksissa Stiga kerää henkilötietoja käyttämällä erilaisia tekniikoita, kuten evästeitä. Evästeet ovat joukko tietoja, jotka verkkosivusto lähettää verkkoselaimeen (joka voi olla käyttämäsi selain). Nämä tiedot voidaan tallentaa tietokoneeseen (sinun tietokoneesi mukaan lukien) käyttämällä tunnistetta, joka tunnistaa tietokoneen, mutta ei käyttäjää. Joillakin Sivuston sivuilla käytetään Stigan tai kolmansien osapuolten lähettämiä evästeitä ja muita tekniikoita, jotka mahdollistavat Sivuston teknisen toiminnan, parantavat sivuston käytettävyyttä ja tekevät tilastollisia analyysejä Sivuston käytöstä. Lisätietoja on evästekäytännössä.

 


  1. Käsittelyn tarkoitukset ja oikeusperusteet


  1. Pyyntöjesi hallinnointi 


Stiga Suomi ja Stiga Italia käsittelevät yhteisinä rekisterinpitäjinä tietoja, jotka toimitat täyttäessäsi Ota yhteyttä -lomakkeen, jotta pyyntöösi (esim. Stigan tuotteiden teknisistä ominaisuuksista tai raporteista) voidaan vastata. 


Käsittely on tarpeen tieto- tai raporttipyyntöjen käsittelyä varten, mutta se ei edellytä suostumustasi [GDPR-asetuksen artiklan 6(1)(b) tai (f) määrityksen mukaisesti].


  1. Markkinointi ja roskaposti


Suostumuksellasi Stiga Suomija Stiga Italia voivat yhteisinä rekisterinpitäjinä käsitellä henkilötietojasi tarjotakseen sinulle myynninedistämistietoja Yritysten tarjoamista tuotteista ja palveluista uutiskirjeiden, postitusten, sähköpostiviestien, puheluiden, tekstiviestien, pikaviestien, postin, viestinnän ja viestien kautta sosiaalisen median palveluissa jne. tai tehdäkseen markkinatutkimuksia ja analyysejä tarjotuista tuotteista ja palveluista.


Antaessasi suostumuksesi mieltymystesi ja ostotottumustesi analysointiin, viestintä voidaan räätälöidä vastaamaan kiinnostuksen kohteitasi (esimerkiksi ilmoittamalla aktiiviset tuotetarjoukset makusi ja ostotaipumuksesi mukaisesti).


Suostumuksesi muodostaa oikeusperusteen käsittelylle [sellaisena kuin se on määritelty GDPR-asetuksen artiklassa 6(1)(a)].

Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa ja pyytää meitä myös lopettamaan tietojen käsittelyn myynninedistämistarkoituksessa lähettämällä sähköpostiviestin seuraavaan osoitteeseen: unsubscribe@stiga.com, tai uutiskirjeen osalta napsauttamalla kunkin kampanjasähköpostin sisältämää linkkiä.


Riippumatta suostumuksen antamisesta, voimassa olevan tietosuojalainsäädännön mukaisesti sekä Stigan Suomen ja Stiga Italian oikeutettujen etujen perusteella, jos olet ostanut tuotteitamme/palveluitamme, voit saada sähköpostitse viestejä, joiden tarkoituksena on mainostaa ostamiesi tuotteiden/palvelujen kaltaisia tuotteita/palveluita. Sinulla on kuitenkin oikeus kieltää tällainen käsittely napsauttamalla kuhunkin mainossähköpostiin sisältyvää linkkiä.




  1. Mieltymysanalyysi


Jos olet antanut meille suostumuksesi, Stiga Suomi ja Stiga Italia voivat yhteisinä rekisterinpitäjinä analysoida tietojasi (esim. Sivuston lomakkeiden kautta toimitettuja tietoja tai ostoksiisi liittyviä tietoja) oppiakseen ostomieltymyksistäsi, parantaakseen kaupallista tarjontaa ja mukauttaakseen viestintää.


Suostumuksesi on tietojen käsittelyn oikeusperuste, ja voit peruuttaa sen milloin tahansa GDPR-asetuksen artiklan 6(1)(a) mukaisesti.


  1. Tilastollinen analyysi tuotteiden ja palvelujen parantamiseksi


Stiga Suomi ja Stiga Italia käsittelevät Sivuston kautta kerättyjä tietoja yhteisinä rekisterinpitäjinä myös tilastollisten analyysien laatimiseksi Stigan tuotteiden ja palvelujen parantamista varten. 

Tietojen käsittely tällaisia analyysejä varten ei edellytä suostumustasi, koska käsittely on tarpeellista rekisterinpitäjän oikeutetun edun toteuttamisessa tarjottujen tuotteiden ja palvelujen parantamiseksi [GDPR-asetuksen artiklan 6(1)(f) mukaisesti].


  1. My Alpina -tilin luominen ja tuotteen rekisteröinti


Stiga Suomi ja Stiga Italia käsittelevät henkilötietojasi yhteisinä rekisterinpitäjinä, jotta voit luoda henkilökohtaisen My Alpina -tilin ja käyttää siihen liittyviä palveluita, mukaan lukien ostettujen tuotteiden rekisteröinti (ostopäivämäärän ja ostotositteen sekä tuotteen sarjanumeron toimittaminen) Stiga-takuun aktivoimiseksi.


Tietojen käsittely näihin tarkoituksiin ei edellytä suostumustasi, koska käsittely on tarpeellista pyytämiesi palvelujen tarjoamiseksi (mukaan lukien takuun aktivointi) GDPR:n artiklan 6(1)(b) mukaisesti. 


  1. Verkkokauppa

Jos Verkkosivusto sisältää verkkokauppaominaisuuden ja teet ostoksen Verkkosivustolta, Stiga Suomi käsittelee henkilötietojasi rekisterinpitäjänä seuraaviin tarkoituksiin: 

  • myyntiprosessin toteuttaminen ja osapuolten välillä olevan sopimuksen täytäntöönpano (esim. maksun hallinnointi ja käsittely, toimitus- ja/tai palautusprosessin loppuun saattaminen jne.)

  • sopimukseen liittyvien oikeudellisten velvoitteiden (esim. verot, laskutus ja kirjanpito) täyttäminen

  • vain myyntiin liittyvien palvelujen (esim. tuotteita koskevien tietojen pyytäminen, asiakaspalvelun tarjoaminen, tilausvahvistuksen lähettäminen jne.) hallinnointi

  • niiden oikeuksien turvaaminen, jotka johtuvat kanssasi tehdystä sopimuksesta tuomioistuimessa tai sen ulkopuolella.

Tietojen käsittely tätä tarkoitusta varten ei edellytä suostumustasi, koska käsittely on tarpeen kanssasi laaditun myyntisopimuksen toteuttamiseksi sekä niiden lakivelvoitteiden täyttämiseksi, jotka kohdistuvat Stiga Suomeen  GDPR-asetuksen artiklan 6.1 alakohtien b) ja c) mukaisesti, ja kiistatilanteissa Stigan Suomen etujen puolustamiseksi GDPR-asetuksen  artiklan 6.1 alakohdan f) mukaisesti.

 


  1. Henkilötietojen säilytysaika


Henkilötietojasi säilytetään niin kauan kuin se on välttämätöntä tämän tietosuojakäytännön kohdassa 3 ilmoitettuja tarkoituksia varten ja antamasi suostumuksen mukaisesti. Säilytysajan päättyessä tiedot hävitetään tai anonymisoidaan. 


Henkilötietojasi säilytetään seuraavassa taulukossa esitettyjen ehtojen mukaisesti.


Tarkoitus

Säilytys

3.1

Tietoja säilytetään niin kauan kuin on tarpeen pyyntösi ja/tai raporttisi asianmukaista käsittelyä varten. Henkilötietojasi ei kuitenkaan säilytetä yli viittä (5) vuotta pyyntösi jälkeen.

3.2

Tietojasi, joita käsitellään myynninedistämistietojen tarjoamiseksi, mukaan lukien yksilöidyt tiedot Stigan tarjoamista tuotteista ja palveluista, sekä markkinatutkimusten ja analyysien suorittamiseksi, käsitellään enintään päivitys- ja/tai uutiskirjepalvelun tilauksen ajan.

3.3

3.4

Tietoja, joita käsitellään tilastollisten analyysien laatimisessa Stigan tuotteiden ja palvelujen parantamiseksi säilytetään enintään viisi (5) vuotta.

3.5

Tiedot säilytetään Sivustolla tehdyn rekisteröinnin ajan. Tiedot poistetaan, jos tili on ollut käyttämättä viisi (5) vuotta.

Takuuehtojen soveltamista varten käsiteltyjä tietoja säilytetään niin kauan kuin se on välttämätöntä Stigan takuun hallintaa ja toteutusta varten.

3.6

Tietoja säilytetään myyntiprosessin hallintaan ja loppuunsaattamiseen tarvittavan ajan ja sen jälkeen sopimussuhteeseen tai kiistojen hallintaan liittyvien lakisääteisten velvoitteiden mukaisesti.


 

  1. Henkilötietojesi käsittelytavat

 

Henkilötietojasi käsitellään ilmoitettuihin tarkoituksiin GDPR-asetuksen mukaisesti paperimuodossa, sähköisesti ja telemaattisilla välineillä niin, että tietojen turvallisuus ja luottamuksellisuus taataan GDPR-asetuksen artiklan 32 mukaisesti.

Suostumus tietojen käsittelyyn profilointitarkoituksia varten antaa Yrityksille mahdollisuuden käyttää kerättyjä tietoja (esim. ostotietoja ja asiakkaan tietoja) tutkiakseen kiinnostuksen kohteitasi ja mieltymyksiäsi tarjontansa parantamiseksi ja viestintänsä mukauttamiseksi. Kaikkia tietojen ja mieltymysanalyysien toimintoja ei toteuteta yksinomaan automatisoidusti, vaan niihin liittyy aina asianmukaisesti valtuutettujen luonnollisten henkilöiden osallistuminen ja arviointi.

 


  1. Nämä henkilöt voivat saada henkilötietojasi haltuunsa ja tietoonsa.

 

Edellä kohdassa 3 kuvattujen tarkoitusten mukaisesti henkilötietojasi luovutetaan (toimivallan rajoissa) niille Yritysten työntekijöille (tosiasiallisesti tehdyn käsittelyn rajoissa), jotka toimivat henkilötietojen nimettyinä käsittelijöinä. 


Henkilötietojasi voivat käsitellä myös seuraavanlaiset kolmannet osapuolet:

  1. yrityksen tietojärjestelmien hallinnoinnista vastaavat yritykset 

  2. yritykset, joiden tehtävänä on ostojen maksamiseen liittyvien palvelujen hallinnointi. 

  3. laki-, vero- ja kirjanpitokonsultit 

  4. tuotteiden toimituksesta ja lähetyksestä vastaavat yritykset 

  5. yritykset, jotka tarjoavat sopimussuhteen kannalta olennaisia palveluja (esim. verkkokauppa-alustan tarjoajat). 

Edellä mainittuihin luokkiin kuuluvat tahot toimivat joko itsenäisinä rekisterinpitäjinä tai Yritysten erikseen nimittäminä tietojen käsittelijöinä (tosiasiallisesti toteutetun käsittelyn rajoissa) GDPR-asetuksen artiklan 28 mukaisesti. 

Voit pyytää luettelon tietojen käsittelijöistä milloin tahansa sähköpostitse osoitteesta unsubscribe@stiga.com. Henkilötietojasi ei luovuteta.

 


  1. Oikeutesi rekisteröitynä

 

GDPR-asetuksen artiklojen 15–21 mukaisesti voit hyödyntää seuraavia, tässä Tietosuojakäytännössä kuvattuihin käsittelytoimiin liittyviä oikeuksia lähettämällä Yrityksille sähköpostia osoitteeseen unsubscribe@stiga.com . Erityisesti:

  • Rekisteröidyn oikeus saada pääsy tietoihin – GDPR:n artikla 15: oikeus saada rekisterinpitäjältä vahvistus siitä, että sinua koskevia henkilötietoja käsitellään tai että niitä ei käsitellä, ja jos näitä henkilötietoja käsitellään, oikeus saada pääsy henkilötietoihin sekä seuraavat tiedot:

  1. käsittelyn tarkoitukset

  2. kyseessä olevat henkilötietoryhmät

  3. vastaanottajat tai vastaanottajaryhmät, joille henkilötietoja on luovutettu tai on tarkoitus luovuttaa

  4. henkilötietojen suunniteltu säilytysaika tai jos se ei ole mahdollista, tämän ajan määrittämiskriteerit

  5. oikeus pyytää rekisterinpitäjältä itseä koskevien henkilötietojen oikaisemista tai poistamista taikka henkilötietojen käsittelyn rajoittamista tai vastustaa tällaista käsittelyä

  6. oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

  7. jos henkilötietoja ei kerätä rekisteröidyltä, kaikki tietojen alkuperästä käytettävissä olevat tiedot

  8. automaattisen päätöksenteon olemassaolo, mukaan lukien profilointi.


  • Oikeus tietojen oikaisemiseen – GDPR-asetuksen artikla 16: oikeus vaatia, että rekisterinpitäjä oikaisee ilman aiheetonta viivytystä rekisteröityä koskevat epätarkat ja virheelliset henkilötiedot, sekä oikeus saada puutteelliset henkilötiedot täydennettyä


  • Oikeus tietojen poistamiseen (oikeus tulla unohdetuksi) – GDPR-asetuksen artikla 17: oikeus saada rekisterinpitäjä poistamaan sinua koskevat henkilötiedot ilman aiheetonta viivytystä seuraavissa tilanteissa:

  1. henkilötietoja ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten ne kerättiin tai joita varten niitä muutoin käsiteltiin

  2. peruutat suostumuksesi, eikä käsittelyn ole muuta laillista perustetta

  3. vastustat henkilötietojesi käsittelyä

  4. tietoja on käsitelty lainvastaisesti

  5. tiedot on poistettava lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi

  6. henkilötiedot on kerätty artiklassa 8(1) tarkoitetun tietoyhteiskunnan palvelujen tarjoamisen yhteydessä.


  • Voit milloin tahansa pyytää meitä poistamaan henkilötietosi, jos et halua meidän käyttävän tietojasi. Huomaa, että jos pyydät meitä poistamaan henkilötietosi, voimme säilyttää ja käyttää henkilötietojasi vain, jos se on tarpeen lakisääteisten velvoitteiden noudattamiseksi, yleisen edun mukaisen tehtävän suorittamiseksi, rekisterinpitäjän viranomaisvelvoitteen toteuttamiseksi tai oikeusvaateen laatimiseksi, täytäntöönpanemiseksi tai puolustamiseksi. Voimme esimerkiksi säilyttää joitakin henkilötietojasi verotus-, laki- ja tilintarkastustarkoituksiin.


  • Oikeus käsittelyn rajoittamiseen – GDPR-asetuksen artikla 18: oikeus siihen, että rekisterinpitäjä rajoittaa käsittelyä, jos kyseessä on yksi seuraavista:
     

  1. kiistät henkilötietojen paikkansapitävyyden, jolloin käsittelyä rajoitetaan ajaksi, jonka kuluessa rekisterinpitäjä voi varmistaa niiden paikkansapitävyyden

  2. käsittely on lainvastaista ja vastustat henkilötietojen poistamista ja vaadit sen sijaan niiden käytön rajoittamista

  3. rekisterinpitäjä ei enää tarvitse kyseisiä henkilötietoja käsittelyn tarkoituksiin, mutta rekisteröity tarvitsee niitä oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi

  4. olet vastustanut henkilötietojen käsittelyä GDPR:N artiklan 21(1) nojalla odotettaessa sen todentamista, syrjäyttävätkö rekisterinpitäjän oikeutetut perusteet rekisteröidyn perusteet.


  • Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen – GDPR-asetuksen artikla 20: oikeus saada sinua koskevat henkilötiedot, jotka olet toimittanut rekisterinpitäjälle, jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa, ja oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle sen rekisterinpitäjän estämättä, jolle henkilötiedot on toimitettu, jos Sinulla on myös oikeus vaatia henkilötietojesi siirtoa suoraan rekisterinpitäjältä toiselle, jos se on teknisesti mahdollista


  • Valitukset – lähetä valitukset asianmukaiselle tietosuojaviranomaiselle; Italiassa: Italian Data Protection Authority, Piazza di Monte Citorio No. 121 - 00186 Rome; sähköposti: protocollo@pec.gpdp.it, tai tietosuojaa valvovalle viranomaiselle maassa, jossa asut tai työskentelet tai jossa rikkomus on tapahtunut.



  1. Muutoslauseke

Yritykset pidättävät oikeuden tarkistaa, muuttaa tai päivittää tätä Tietosuojakäytäntöä joko osittain tai kokonaan, oman harkintansa mukaan, millä tahansa tavalla ja/tai milloin tahansa, ilman ennakkoilmoitusta, myös ottaen huomioon tietosuojalakien tai -asetusten kehityksen. Käyttäjille ilmoitetaan Tietosuojakäytännön muutoksista ja päivityksistä heti, kun muutokset on hyväksytty ja julkaistu sivustolla, minkä jälkeen niistä tulee sitovia. Siksi suosittelemme, että tarkistat säännöllisesti verkkosivuston Tietosuojakäytäntö-osiosta viimeisimmät ja ajan tasalla olevat tiedot.


CookieBot